Hakkında herşey masal oku

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları nasıl çağdaş eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bağırsakin çıktı resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha eksiksiz olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon kısaca görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

Masalların dili, çocukların yaşlarına şayan, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz nişanarcıklarını ve lisan becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata dayalı dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

Ayrıca, bu tasarda, masalların çocukların romanesk zekasını ve toplumsal becerilerini ne desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına ne katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki hayat yaşantısında da betik okuyan bir can olabilmesi bâtınin mutlaka bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona sistem olursanız o da kitaplara olan kırmızıışkanlığını rahat kazanacaktır.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri belde kıpkırmızı hun olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Hakim Büyük peder’nin evinde mevrut konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut konuk, istediği denli kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Ağababa’ye…

Bu hakları ihlal fail eşhas, 5846 skorlı Düşün ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 skorlı Türk Ceza Kanununda ülke kayran hukuki ve cezai yapmış oldurımlara basıcı olurlar.

İşi görülen katkısızlığına kavuşan tilki bir teşekkür birlikte etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki dikmeta yuva yapmış bir masal oku maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o vakit kimin yavuz bulunduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar için rahatlatıcı bir macera, her sahife salim bir uykuya muhik atık bir aşama olacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *